fredag 30 mars 2012

Älgmöte.

Onekligen har man en intressant väg till jobbet. På morgon kantas den av minst 50 hjortar som har börjat att hitta lite att äta ute på åkrarna. Tro att vintern har vart rätt ok för dom.
På hemvägen idag så var det två älgar, ko med fjoling, som hade hittat en hög med potatis.
Säkert var pluggarna ämnade till grisarna, men de ser ut som att de ska räcka till dom med...
På onsdagsmorgonen så var det, enligt en förbipasserande, ett vildsvin ute och promenerade strax intill vårat hus. Fick tyvärr inte se den själv. Får hoppas den hittar fram till åteln. Får göra en koll där imorgon.

Under nästa vecka är det åter dags för den årliga "älgskithögs räkningen". Ska bli kul att se hur de slår i år. Enligt älgobsen så tycks älgstamen vara rätt stabil nu.

Ha nu alla en trevlig helg.



tisdag 27 mars 2012

Rekord.

Idag har termometern stannat på +21.6 grader. Fick just höra från Gendalens väderstation att de hade vart samma temperatur där med. Rekord för mars månad där. Snart börjar väl badsäsongen.

Har vart vid grisåteln i kväll och tjärat på trädet så att de luktar gott å fint. De är lite dåligt med besök av grisarna just nu, men om några veckor hoppas vi att de är full fart igen..

måndag 26 mars 2012

Skyddsjakt???

Under den gångna veckan har det vart en annons i lokalpressen om "överlåtelse av skyddsjakt på vildsvin". Jag brydde mig inte om att själv ringa, men en jobbarkompis förhörde sig lite om läget. De visade sig att marken va på 7 ha. Grisarna skulle utrotas. Och för detta skulle han den jägare som betalade mest.......
Man kan ju undra hur man både ska kunna äta och ha kakan???

Ibland undrar jag om man inte är lite synsk. Bläddrade lite på min blogg och hittade vad jag skrev i oktober 2010. Där trodde jag att den första kronhjorten skulle skjutas under 2011. Och blev de ju.

söndag 11 mars 2012

De händer som grävde...

Idag har de vart en fantastisk vårdag. Så jag snörade på mig kängorna och tog en promenad i strålande solsken.


Turen gick över en mosse.
Kan undra hur länge sedan det är som inte fanns ett enda träd på mossen?

På mossen har det grävts upp torv. Anntar att det var till strö. Snart finns det nog inte många som har något minne av detta handarbete..



Under åren har det även vart ett kärt tillhåll för änder. En del tranor har också vandrat runt här. Nu är snart igenväxt i dom gamla torvgravarna.



Lite spännande är det att kika in i dom gamla torvladorna.
Uppfinningsrikedomen har de inte vart något fel på...
Ladorna lutar mer och mer för varje år som går.


En del har lutat sig tillbaka för gott.


När jag gick runt där och funderade på alla de händer som har grävt upp torven här på mossen, så kom jag tänka på en dikt av Tage Danielsson.

Tryck HÄR så kan ni läsa om "De händer som grävde på Göta Kanal"











lördag 10 mars 2012

Lågsäsong.

Just nu är de lågsäsong på jaktfronten. Dåligt med gris är de på åteln också.
Då händer det mer på eftersöksfronten. Strejken pågår än och många säger upp sina uppdrag som Troligen så kommer jag nog också att göra de. Jag har ju inte längre någon hund som är dokumenterad som eftersökshund....


Jag har öppnat en sida på Facebook där jag bara kommer att lägga in länkar och kommentarer som gäller jakt. TITTA gärna in där.
.
Nu ska vi bara försöka hålla konditionen uppe tills hösten både både hund och husse. :-)