torsdag 21 januari 2010

Avbrutet.

På onsdag förmiddag ringde E.B och medelade att det var en älg synlig hos honom som gick på bara tre ben. De vara bara att slänga hammaren och åka hem och hämta gevär och Buck. Fick även tag i grannlaget när jag var på väg hem, så dom kom med två man och en kvinna och hjälpte till.
När alla hade kommit i pass så tog det inte ens en minut innan Buck var ikapp älgen, och efter yttligare en knapp minut så var älgen skjuten av Erik. Det var en ganska mager pinntjur som hade ett brutet vänster bakben. Jag var hos grannlaget redan den 6 december och försökte få tag i denna halta älg, men han hade då krafter kvar att hinna långt från platsen innan jag hann dit med Buck den gången.
Här kan ni läsa mer om äventyret från igår..
På kvällen var vi ett glatt gäng som kollade ålder och reproduktion på dom älgar som var skjutna i älgskötselområdet under hösten. Älst var en ko på 14 år, som blev skjuten efter att den blivit skada av något. Troligen påkörd. Av tjurarna så var det en tiotaggare som var älst med 5 år. Dom anndra tjurarna som hade mellan 9 -13 taggar var ALLA fyra år.
Tydligt så går det att få fram bra horn på bara 3-5 år även här i Västra Götaland.
Reproduktion var dock inte så lätta kolla på alla hondjuren. Istället för att lämmna livmoder så hade det skickats in både talg, ändtarm och i från ett lag så fick vi en tunga..... Får nog försöka och lära upp dom på årsmötet.

Det har vart gris framme på åtel ett par gånger den sista veckan, men jag får se när jag orkar sitta.

Glöm inte att kolla på Debatt på SVT 1 klockan 21.30 ikväll.

1 kommentar:

karin sa...

Hej..

Skönt att ni fick älgen..

Läste om jakten..
Hahaha, och jaaa...
Roligt för skytten!!
Sen spelar det ju ingen roll, hur nära det än var, hahahaha!!

Ha det!!