söndag 20 maj 2012

Odjuret i sjön.

Vaknade tidigt i dag, och satt en stund på sängkanten och undrade vad som fanns att jaga idag. Så efter att ha laddat så tog jag en sväng med bilen för att kolla om det inte skulle kunna finnas några älgar i en rapsåker en bit bort. Men åkern var helt tom på vilt. 
Tog då en tur till Gräfsnäs för att ta en tur i slottsparken där. Blev sittandes i bien för att leta inspiration när det kom en bil  med båttrailer och for förbi. Tyckte de var nåt bekant med ekipaget. Tog mig ner till båtbryggan för att kolla vem de var..


Och det var som jag trodde, en jobbarkompis som var på väg ut för årets första fisketur. Efter att ha hjälpt honom i med båten fick jag erbjudande att följa med på en tur. Det var en fantastisk morgon. Gjorde några försök att fånga denna strålande morgon på bild.Även Tomas fick lite fångst. Efter vårens lek en ganska mager gädda. Den fick gå till baka och äta upp sig ett tag till. 


Efter att vi hade trollat, jag tror de heter så, i ett par timmar, så dök det upp ett sjöodjur på håll. Jag såg det först och blev mycket fundersam på var det kunde vara. Efter att ha vevat in dragen så styrdes båten försiktigt mot odjuret. 


Ner vi kom närmare så fick vi se att det inte var ett odjur, utan en riktig skönhet. 
En råget som kom simmande  över hela sjön Anten. Där den simmade är sjön en dryg kilometer bred.  Vi lämnade henne i fred så att hon kunde simma lugnt vidare till andra stranden. 
Jag har aldrig tidigare hört talas om simande rådjur. Älgar är ju inte ovanligt att dom simmar. Googlade på "Simmande rådjur" och hittade ett par filmer på YouTube .

4 kommentarer:

Lindsjö taxar sa...

helt otroligt,ej hört om heller. Kanonbild!

Kvistabo´n. sa...

Tack. Nä, simmande rådjur va nåt nytt. Och hon såg inte ens ansträngd ut.

Fjällripan sa...

Härliga bilder från fisketuren!Kan tänka mej att ni blev förvånade över att se det simmande rådjuret! Hörde faktiskt om en råget som simmade över torneälven förra veckan, för att undkomma en närgången bock...men det känns inte som att det ska vara vanligt att se dem simma...

Mvh Susanne

Miranda sa...

Skulle vilja ha en öring i den storleken ")