lördag 29 juni 2013

Flyt.

Efter att de har vart lite sporadiska besök på åtel den sista tiden så kom de ett gäng med grisar på natten mellan torsdag och fredagen. Så jag tänkte att de är väl minst lika kul att sitta i skogen och lyssna på fåglarna en fredagskväll som att sitta hemma och glo på tv´n. 
Kom inte iväg förrän strax innan 22.00, men hann inte sitta i mer n 17 minuter innan jag hörde några grymtanden inifrån skogen. Och snart stod det en sugga med 4 kultingar  i skogsbrynet och kollade mot vakkojan. Hon var väldigt lättstörd, för hon hajade till bara av att jag tog tag i geväret. 
Men strax efter kom det en gylta smygandes i samma spår. Efter att hon varit framme i någon minut utan att de kom några små i hennes följe så bestämde jag att det var ett skjutbart djur. Hon tecknade i skottet men drog till skogs.. Bara att hämta Zita och börja spåra. Hon följde efter suggan med dom små i ett par hundra meter innan jag gick till baka där grisen stod vid skottillfället. 
Nu hittade Zita rätt spår, och även jag lyckades hitta en bloddroppe. 


Redan efter ca. 50 meters spårning hittade Zita gyltan Bara att ringa in A.D för att få hjälp med hemtransport och slakt. 

1 kommentar:

Lindsjö taxar sa...

Grattis! Härlig bild!