lördag 21 november 2009

Dag-Otto.

Idag har jag vart i Alingsås och firat Studiefrämjandets 50 års dag. Dom hade fixat dit Jojje Jönsson som föreläsare. Givetvis så va ju Dag-Otto me i bilen dit.. Han "ä olig" å lyssna på.Efter att Dag-Otto hade vart på scenen ett tag, så kom Jan-Ove Jönsson in.. Han hade en del dramaövningar med oss. Kan undra om han inte har stått på en scen förut... Tur man inte har ont av att göra bort sig innför publik, för de fick vi göra idag. :)


http://sv.wikipedia.org/wiki/Jan-Ove_J%C3%B6nsson
Jöns-Ove "Jojje" Jönsson, född 30 juni 1955, svensk Komiker, skådespelare och manusförfattare.

Jönsson tilldelades en Guldmask för bästa manliga biroll i talpjäs 2000 och 2001. Mest känd för sina roller i Stefan & Kristers farser på Vallarnas friluftsteater. Hade dock stor framgång med rollpersonen Ivan Boring på 80-talet. På senare år har han även blivit folkkär genom sina rollfigurer Blyge Örjan, Drängen Errolf och Dag-Otto

Jönsson bygger gärna sina karaktärer på lyteskomik med talfel och stora löständer. Se till exempel hans rollfigur, Dag-Otto, eller hans privatdetektiv i "Hemlighuset". Han är tillsammans med Stefan Gerardsson den ende som har medverkat i alla Stefan & Kristers produktioner och har med åren intagit rollen som lite av komikerduons trogne sidekick.

Hitta en länk, som blir mer å mer aktuell, ju längre älgjakten pågår...

http://www.jaktjournalen.se/index.php?id=4003&avd1=3

Tycker den är skriven så att alla förstår hur de kan vara....

1 kommentar:

U.R sa...

Ivan Boring var en hjälte man minns! ;)