fredag 1 april 2011

Laglig igen..

Så har man idag då fått papper på att mitt gammla vapenskåp är minst lika bra eller kanske tillockmed bättre än dom som görs idag.

"
Nya vapenlagen!
Från och med den 1:a januari 2011 skall vapen i hemmet förvaras i ett certifierat skåp enligt SS 3492. Har inte skåpet den märkningen på insidan av dörren är det EJ godkänd förvaring. Däremot kan skåpet vara "lika säker förvaring" enligt RPSFS 2000:63, då krävs ett intyg från en certifierad värdeförvaringstekniker med eget id-nummer. En besiktning krävs då av värdeförvaringsteknikern "på plats" och denne är då berättigad att utfärda ett giltigt intyg om kraven uppfylls. Ett intyg som Ni skall kunna visa upp för polismyndigheten när de kontrollerar om Er förvaring är enligt gällande regler. """

Fick ta en sväng med dörren till vapenskåpet till Dalek Låsservice i Trollhättan, där det intygades att mitt skåp som är inhandlat 1988, är godkännt för förvaring av vapen på den adress som jag bor på nu. Flyttas skåpet, eller att jag säljer de, så krävs ett nytt intyg. Kostnad för detta intyg va 500 kronor. Så där blev alla försäljare av nya skåp blåsta på cirka åtta och halvt tusen kronor..

Under veckan som har gått, har det påträffats en räv till med dvärgbandmask från Uddevalla. Vad jag har hört från Naturvårdsverket idag, så ska man impotera tjädrar från Spanien, som skall sättas ut i Bohuslän. Då de har framkommit att just dessa tjädrar äter mycke blåbär, där dvärgbandmasken trivs, så hoppas man kunna få stopp på spridningen av denna fruktade parasit.


Hoppas att ni alla nu får en trevlig vårhelg, och att ni inte blir lurade idag..

2 kommentarer:

Vegard sa...

Ha ha dra den om rödluvan och så......;)

Emma sa...

Höhö, eller hur?