lördag 28 februari 2009

Älgjakt i timme elva.

Efter att ha vart på benen sedan klockan 04.20, och jobbat mellan klockan 05-11, så va man ju bara tvungen ut i skogen..

Peter ringde igår och undrade om ja ville släppa Buck en sväng i Lekåsa på lördagen. Jag ringde honom vid 11.30 och frågade om det fortfarande va intressant. De tyckte han de vad.Jag kom dit vid tvåtiden. Peter och Erik satt i pass. Jag gick en sväng över deras mosse. Efter 45 minuter så fick Buck upp älg. Jag bytte då med Peter, så att han fick smyga på ståndet. Han kom in så att han fick se benen på kon. Dom gick loss och sprang mot mitt pass. Pulsen steg. De kom ko med två kalvar förbi. Dom sprang lite för långt från passet, och i snårskogen.. Buck ställde dom igen efter 300 meter. Jag smög iväg till ett "bättre " pass. Peter gick på igen. Nu gick dom loss mot Erik. Han fick dom i pass, men inget bra läge. Peter smög runt dom igen. Nu fick jag med se dom. Sedan kom dom förbi mig igen. Lite mycke grenar ivägen nu med.. Dom stannade på marken igen efter 250 meter. Då fick jag ett försök att smyga på dom. Men kon hade fått nog nu. Hon sprang ur marken med sina båda kalvar.

Då Buck inte alltid går att kalla in från ståndet, så tog vi en fika. När Buck hade skällt älg i nästan tre timmar, så ledsnade han. Med pejlens hjälp hitta vi honom ett par kilometer längre söder ut.
Nu kan vi ta paus från älgjakten, och bara lyssna på fågelkvitter..


Ikväll har Andreas borrat i fodertunnan. Vi kör ut den till åteln på söndag. Så får vi se om det fungerar som vi har tänkt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat Dan! Det verkar som att besöksräknaren fungerar.
Kul att det händer lite på din blogg. Andreas verkar duktig på att hjälpa till - menar inte min gubbe utan din son! " He,he,he!"

Kvistabo´n. sa...

Jo, han är duktig. Å de är allt din gubbe med........