fredag 20 augusti 2010

Premiärbock.

Nu har Kvistabon jobbat heltid denna veckan. Tummen fungerar fint, men resten av kroppen behöver nog en vecka till för att komma i gång.I oktober 2009, började sonen, Andreas, en kurs i Jägarexamen. De va bara ungdomar i de gänget. Tror de va 13 killar och 2 tjejer. Teoriprovet klarades av vid påsk.

Andreas va en av tre som klara sig vid första uppskrivningen. Skjutproven har han dock kvar att klara upp.På måndagen den 16 augusti hade jag sedan länge lovat att vi skulle ut på uppsiktsjakt och kolla efter en bock. Vi smög ut redan vi halv åtta. Redan när vi kom fram till klövern så gick där ett smaldjur och en bock. Dom gick in i skogen när vi kom fram, men inte av att dom va skrämda av oss. Jag sa till Andreas att dom kommer säkert ut igen.Och mycket riktigt, efter tjugo minuter kom det ut en bock igen. Denna såg större ut och gick rakt från oss. Den lade sig ner på cirka 180 meter från oss och "dröppja".. Under tiden kom det ut en älgkviga som också la sig ner på gärdetHelt plötsligt va bocken borta. Andreas undra om de va lönt att sitta kvar..

Bara lugn, sa ja, de finns fler.Och mycke riktigt. De kom ut en rådjur igen. De gick rakt mot oss. Jag tog upp kikarn å kolla.Vist, de va en bock. Den vill inte stanna på nåt bra läge...

Men när den kom in på 70 meter vände den. Den ställde sig bra. Jag sa till Andreas att de va OK å skjuta.

Min 30-06 med Laupa Mega i loppet small.

Bocken gick rätt i backen.GRATTIS Andreas till din första bock..

Ha nu alla en trevlig och god helg.

5 kommentarer:

XJAKT sa...

Grattis!

Anders sa...

Roligt Grattis:)!!!!

Emma sa...

Men stort grattis till pojken! Om tre veckor har du jagat din första dag med oss här i Jämtland! Kuuul!

Kvistabo´n. sa...

Andreas tackar för alla grattis. Ja Emma, de ska bli riktigt kul.

Skogsmullen sa...

Bara att lyfta på hatten åt jägaren : ) Hoppas det blir fler bockar efter som!!