måndag 25 maj 2009

Gris igen.

På söndagskvällen ringde Tommy P. och undrade om han kunde sätta sig på gärdet här ute och passa på gris. Ja sa att det var fritt fram för honom att göra så, då jag själv kände mig trött och sliten. Jag tror han var där strax före nio på kvällen. Själv satt jag hemma och slötittade lite på tv. Det gick bland annat en dokumentär på TV4 Fakta om tsunamin 2004.......

22.05 fick jag höra hur hans 30-06 small där ute. Kollade genast ut genom fönstret och fick på håll se två vuxna svin springa iväg. Väntade på att han skulle ringa. Det gjorde han strax där på. Han medelade att han skjutet en kullting. Jag drog mig dit bort för att hjäpa honom. Kulltingen låg just vid skogskanten, så det var bara att grattulera till hans första gris. De va ju ingen jätte, men grattis Tommy.

De börjar att bli lite väl vanligt med gris här redan. Detta var den sjunde under de första året med gris här... När jag åkte till jobbet strax innan klockan sex imorsse, så såg jag ett gäng med 8-10 kulltingar strax innan jag kom fram till byn. Dom var alldeles i skogskanten, så ja tror att suggan eller suggorna var strax innanför där.

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Se där ja. Ytterligare en gris som får bita i gräset. :)
Jag tycker jag hör på många håll att det skjuts en del gris nu. Nog så välbehövligt. :)
Grattis till Tommy!

Kvistabo´n. sa...

Ja Fredrik. Dom tycks nog räcka till alla som vill ut å pröva på grisvak. :)