onsdag 6 maj 2009

Semestervecka.

Semesterveckan har vart bra, så här långt. På söndagskvällen var jag iväg och spårade upp en gris med Buck åt grannlaget. De var deras första, en galt på 69 kilo. Grattis till den. Samma natt var de besök av griser vid jaktstugan igen.

Så jag åkte dit på måndag kväll. Andreas vill inte vara sämmre han, så han satte sig i pass vid ett gärde här hemma, där de har vart gris synligt då och då den senaste tiden. Han är ju bara 14 år, så de va ju givetvis utan vapen han satt där.
De kom ett sms från honom vid 20.55 om att de va en vårbrukstraktor på gärdet strax intill. Så han va lite missbelåten. Nästa sms kom fem minuter senare från honom. Han hade gris på gärdet stod det då.
Jag var inte längre än ca: 400 meter ifrån honom fågelvägen, så jag smög iväg dit. Fick se griserna. Dom gick längst bort på gärdet. Vinden låg rätt, så ja smög mig närmare genom skogen. det var mist 20 griser i alla storlekar. Trodde inte att jag skulle kunna träffa nån kulting på de hållet, så jag såg ut en fjoling. De blev en gylta på 47 kilo.

4 kommentarer:

Jaktidiot sa...

Gratulerar till gyltan! :)

U.R sa...

Kul när det går som man tänkt! Grattis! Jag har lagt ner grisarna här för tillfället. Vi har varit för bra på skyddsjakten så det är tomt så det ekar.. :(

XJAKT sa...

Grattis grattis

Fredrik sa...

Stort grattis till grisen Kvistabon! Kul att smyga sig på dem. Absolut något jag skulle vilja testa. :)