fredag 19 juni 2009

Glad Midsommar.

Hoppas ni alla får en riktigt glad midsommar. För min del blir det potatis och sill med tillbehör i efftermidag. Har varit och tagit upp några fina pluggar på våran blomsterhandlares odling. Det var ju bra markberett där redan tidigt i våras som ni se här. http://kvistabo.blogspot.com/2009/03/foderspridare-och-potatisplock.html

Såg att Peter har fina tjurar i sin raps. http://hede-hedebonn.blogspot.com/2009/06/bada-tjurarna-jag-tog-kort-pa-igar-hade.html Hoppas de blir fina horn på dom till hösten.

Hitta ett kort på en hare som jag tog 2006. Han har fyra öron, tycker jag att de ser ut som. Som ni säkert ser så är det bara en liten öppning längst ner på örat. Kan undra om han är döv?

Var nu ikväll ute och gick en sväng med Buck. Man difragmanterar hårdisken så himmla bra när man är ute och går med honom, tycker jag. Idag så så tog det lite tid att få ordning på allt i skallen. Men vi va tillbaks efter dryga timmen.

Telia påstår att det inte finns några fel på linjen hit upp i "Norr". Så jag gick den kilometern genom skogen som Telia fortfarande har luftledning hit upp till oss. Visst, de låg ju en björk över ledningen där inne i skogen. Men dom som Telia skickar ut att kolla våra fel, kommer ju från sta´n med lågskor på fötterna. Dom vågar ju inte ens gå 100 meter in i skogen. Så jag ringer till Telia i morgon igen och gör en ny felanmälan. Buck fick vara med på bilden...I tisdags så var jag med hos Kopovklubben en sväng och kollade. Dom hade hyrt in sig på ett grishäng strax norr härom. De va en Kopov som jag fastnade för. De va en tik som jag tror heter Selma. Jag såg redan när vi gick in i hägnet att ska de vara nån som hittar gris, så är det hon. Det släppdes först två tuffa hanar som fick i uppdrag att hitta grisen. Jag tror att hägnet var på ca: 11 ha. Dessa hanar sökte i minst en kvart utan resultat. Då sa T.K. att ,"Kom nu nu Dan, så går vi och kollar med Selma". Vi gick tillbaks dit hon markera på vägen in. Gylltan fanns inte där. Sedan gick vi samma väg som dom tuffe hanarna hade gått. Hm, visst hittade Selma gylttan. Det tog mindre än 10 minuter för henne att hitta grisen. Vilket skall hon har. Grisen stod snällt inne i granplanteringen. När hon hade skällt i några minuter kom hon ut på gärdet. T.K. kallade då in Selma utan problem. De sägs att dom även skäller älg. Kan hända att jag köper en kopov som nästa hund. men då ska de vara efter Selma..


Ta de nu lungt med "Små grodorna" idag, så hörs vi nästa vecka igen..

1 kommentar:

Fredrik sa...

Trevlig helg på dig med Kvistabon!
Hoppas sillen var god och nubben kall. :)