torsdag 12 november 2009

Gristur.

Så lyckades det då till slut.
Jag satte mig vid åtel klockan 22.00 på onsdagskvällen. Strax innan midnatt så kom det ut många grisar. Säkert tio - tolv stycken. Dom ställde sig i en enda stor klump, så de va inte lätt att hitta nån att skjuta på. Men efter några minuter så var de en som gick lite till höger. Så jag provade ett skott.

Alla grisar stack. Gick ur vakkojan efter några minuter och kollade. Hittade inte ett tecken på träff.. Så det blev till att väcka upp en kompis mitt i natten, och gå hem efter Buck.

Vi var åter på skottplatsen vid ett tiden. Då hitta vi en del blod.
Bara att sela på Buck och börja spåra.. Vi spårade en bra sväng utan att komma ifatt grisen, och när det närmade sig en tätt plantering, sa jag till T.P att det nog är bättre att gå dit i gryningen igen.

Jag var hemma ett par timmar och sov lite. Var på plats i skogen klockan sju igen. Buck tog upp spåret fint igen. Efter cirka tre hundra meter stötte vi upp grisen ur sårlegan. Släppte Buck så han kunnde följa efter grisen. Han var ikapp efter tre hundra meter där han ställde grisen. Bara att smyga dit. Givetvis så stod han under några täta graner, men min 30-06 hittade en lucka i riset.


Det första skottet var inge bra. Men allt gick väl till slut. Kul och se att Buck klarade att ställa gris. Grisen var en årsgalt på 63kilo.


Tack även till grannlaget, för att jag fick "låna" eran mark lite.

5 kommentarer:

Jaktidiot sa...

Grattis till grisen!

XJAKT sa...

Nämen grattis!

Unknown sa...

Grattis Det är allt lite tur att man har med 30-06 an när man går på eftersök,,,eller hur

Brändebo jakt sa...

Grattis!

Fredrik sa...

Grattis till grisen Dan!! :)
Ser att du har grejorna redo i bilen för slakt med. ;)