söndag 5 juni 2011

ELMIA 20110603.

Jag har fått lite skit för att inte bloggen är uppdaterad efter våran resa till ELMIA i fredags. Så nu gör jag ett försök A.C. att minnas vad som hände... :)

Vi gick på bussen klockan 08.00 i Sollebrunn.Sedan for vi till Alingsås där ett glatt gäng väntade vi järnvägsstationen. När vi alla hade kommit på bussen så körde Kenneth L. oss alla 39 säkert till Jönköping. Då en del hade vissa problem med att hålla tätt, så fick de bli två stopp på vägen dit. Första bilden här är från stopp nummer 2, där en del åt och andra drack frukost.. :)


Väl framme på , så kunde vi bara konstatera att det skulle bli en strålande dag. Här är en vy över en lugn Vättern. De ska inte vara ofta som den är de. Här till höger var de ett vildsvinshägn, där en liten tax fick visa va den gick för. Kul att kolla på detta.


På vägen hem hade jag ordnat till en några kul tipsfrågor. Dom tycks ha varit kluriga nog, för de var ingen som hade alla 10 rätt. Men Rune och Gunilla lyckades få ihop 9 rätt. Skilefrågan var lite lurig, men om de är nån som har kommit på svaret så vill jag också veta den....Frågan var: Om du drar ett rep runt ekvatorn, så är längden på de 40076, 500 km. Om du ska dra repet 100 cm över jordytan, hur mycke skall du då länga repet???


SVAR: 1000mm x 2 x 3,14 = 6280 mm.

Hoppas nån student som läser detta kan bekräfta detta..

Kolla även resultatet runt en snusdosa..


Jag hade under dagen lyckats med att tigga ihop lite priser. Förstapriset fick jag av Mikael Tham. Han gav bort en film som nyss är släppt med ett värde av 249:- Tack även Hylte Lantmän som släppte till ett par hängslen.
På den sista bilden här ser ni alla 38 som var med. Längst till höger står några som inte ville vara med på bild, blandannat en fripassagerare.Vi får se om orken och lusten finns kvar till nästa jaktmässa på Elmia, så kanske de blir en ny resa då. Vill sända ett särskilt tack till styrelsen av Svenska Jägareförbundets krets i Alingsås som ser till att HELA kostnaden av bussen är betald. Tack även till Ängbergs Buss som kör oss.
Inga kommentarer: