tisdag 28 juni 2011

Nattjakt.

På måndagskvällen bestämde jag och T.P oss för att göra ett försök på vildsvinen som tyckdes ha börjat att söka sig ut på fälten.

T.P bestämde sig för att sätta sig i ett pass vid ett gärde där det har lyckats vid flera tillfällen förut. Själv smög jag mig efter en havreåker, för att efter 500 meter sätta mig i ett torn. Redan när jag kom fram till tornet så gick där en älgko med en kalv.
Men redan efter tjugo minuter så kom det ett sms från T.P att mygg, och framför allt knotten blev för mycke för honom. Han valde ett att lämna tornet för att flytta till ett som låg vid en annan åker. När han väl hade smygit fram till passet, så gick där redan en gris. Gräset var dock för långt för att han skulle kunna se könet på grisen. Ja fick då ett sms där han skrev att grisen tog riktning mot det gärde som han nyss hade lämnat. Jag bestämde mig då för att ta mig dit för att se om den kanske skulle dyka upp där. När jag kom dit så gick där en flock med hjortar, som genast anade mig och drog i väg... När jag stod där och kollade efter hjortarna, så fick jag se att det gick en ensam gris cirka 15 meter från de torn som T.P hade lämnat tidigare på kvällen...... Jag hade då 230 meter till grisen, så jag höll inne skottet. :-)

Grisen blev skrämd av ett skällande rådjur och sprang in i skogen. SHIT.. Jag satte mig då i ett torn just där jag va, med hopp om att "han" skulle komma ut igen.

Efter en kvart hörde jag att det var något på gång inne skogen. De var tyst någon minut, för att sedan höras igen. Fem minuter senare får jag se TVÅ grisar komma ut på gärdet. Dom stannade på perfekt håll från mig. Jag höll på nummer två som va minst. De gick i marken direkt. Den större grisen gjorde en lov, för att sedan gå till baks för att kolla vart kompisen tog vägen. De var det sista mistaget den grisen gjorde...

Klockan var nu redan midnatt, så jag för stod att det inte skulle bli så många timmars sömn denns natten. Men med hjälp av T.P och Peter så klarade vi av dom båda grisarna galnt. Tyvärr så fick jag inte med kameran..

7 kommentarer:

Anders sa...

Perfekt, Grattis!
Kameran måste med vid jakt :)

Anders sa...

Så ska det gå till. Grattis!

Unknown sa...

To stk på en gang. Var jo kul for deg. Gratulere så mye.

perran sa...

Då var det skönt o gå lägga sig efteråt. Kan jag tro :O)

Fredrik sa...

Stort grattis till dem två!! :)
Inte var dag man skjuter dubblé.

Ola sa...

Grattis!

Kvistabo´n. sa...

Tack för alla grattis å kommentarer. Nu är dom båda styckade och klara för grillen....