fredag 29 juli 2011

På stranden i Abbekås.

Ja, på stranden i Abbekås går de inte några älgar. Men lördagen för två veckor sedan var jag där nere med kamera ock stativ. Hade hört hos SMHI att det skulle komma in ett regnväder från syd. Jag fick många fina bilder som jag komer att visa lite undan för undan här.Jag gillar när hav och himmel har samma färg. Och stormen river havet.
När vi så kom hem för en vecka sedan, så fick jag höra av C.G sloköra hade vart synlig. Sloköra?? Ja en är en stor tjur som C. har följt och fått kort på i flera år. I fjol hade han 17 taggar i kronan. Han lär inte få mindre taggar i huvet i år... Jag har åkt ett par svängar där han lär gå, men inte fått syn på honom. Men en och annan ko med kalv har man fått se..


Men i går kväll fick jag med C.G i bilen, och genast fick vi se sloköra. För mörkt för kort. Men jag kan lova att han ser maffig ut. De stod en skaplig fyrataggare strax intill, men han såg inte stor ut.. Kan hända jag gör ett försök i morgon kväll att sätta mig på ett ställe som C.G lova att jag fick "låna". Hoppas han kommer ut medan de är fotoljus bara.


Men småkvigor ställer sig nästan mitt i vägen här hemma.. Denna skönhet mötte jag i dag.
Hoppas att ni med får en fin soluppgång på lördagen.


Ha en trevlig helg.

1 kommentar:

Stina Persson sa...

Jo, för 2 år sedan stod det en älg en bit från stranden! Bild o text finns kanske kvar på nätet (i Ystads Allehanda)