fredag 19 augusti 2011

Ofattbar premiär.

Ibland undrar man varför allt ska vara så svårt , och framförallt ta en sådan himla tid.!?

Och i nästa stund händer allt på en enda timma..

Kräftor har hag aldrig vart med och fiskat i hela mitt långa liv. Säkert är de en trevlig form av "jakt".

Men på tisdagen var det många premiärer. 16 augusti är för många jaktstarten på de "nya" jaktåret. Hörde några skott på morgonen innan jag for till jobbet.

På eftermiddagen var vädret soligt och fint. Så därför åkte jag in till jaktstugan för å klippa lite gräs. När jag hade klippt en timma så kom jag, helt plötsligt, på att även kronhind och kalv var lovliga från denna dag. Fick ta en paus i klippandet och ringa P.B och meddela honom om detta så han inte missa de..


Han svarade med att han inte hann. Han hade fullt upp med att tröska vete.
-Men åk du dit å spana, å skjut en kalv.....

Sagt å HJORT...
Vid halv nio var jag på plats. Kollade lite "bak laggårn". Hmm,de gick ju redan nått gult alldeles vid mitt tänkta pass. När jag fick upp kikaren ock kolla lite bättre så såg jag att de var gula dovhjortar. Fick pasat i väg dom och en råbock som stod alldeles vid de torn som jag skulle sätta mig i...


När jag väl hade kommit upp i passet så kollade jag runt lite på möjliga ställen som de kunnde tänkas komma hjort..Men efter en dryg halvtimma vred jag blicken lite mer åt vänster.
Fick då se att de kom hind å kalv av kron genom rapsen.
När dom kom ur rapsen fick jag fick jag se att "kalven" var en fjoling. För årskalven nådde ju inte över rapsen när den kom ut...

Hållet var lite drygt 100 meter. Men jag hade gott stöd i Bolias torn. Så jag fick in en helt godkännd träff. Hinden gick cirka 2o meter efter första skottet, så hon fick en kula till. Träffen blev där jag ville, och hinden blev på plats.Tack Peter för att jag fick sitta där. Jag kan lova dig ett fin pass på älgjakten..


Den första kronhjorten i slaktboden.Hoppas ni alla liksom jag får en trevlig helg.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Dan! Hoppas Ölen smakar riktigt gott! :) / Vi sågs i Gröna Affär´n idag.... 19/8....

Kvistabo´n. sa...

Tack K.L. Hoppas du med har de gött..

xjakt sa...

Grattis grattis

Unknown sa...

Jaså var det där du satte dig,jag hade ju ett sämre pass.

Ola sa...

Grattis!

perran sa...

Grattis på er :O)