fredag 26 mars 2010

Horn.

Lovade ju att lägga in bilder på alla stora älghorn som visades upp på årsmötet i tisdags. Alla horn som fälldes under höstens jakt med nio taggar eller fler visades upp.


Detta horn är från Erska Jaktlag. Trafikskadad och skjuten utanför jakten, och bara tre år.

Glossbo-Gendalens Jaktlag. Funnen död, ihjälstångad? 4 år.

Bärebergs Jaktlag. 11 taggar och fyra år.
Den älsta tjuren, Tefällets Jaktlag, fem år och 10 taggar. Kolla in rosenstockarna. De var dom grövsta denna kväll.


Tegalunds Jaktlag. 11 taggar och 204 kilo. Skytt: Karl-Johan "Loa" Falkman. Ålder på älgen okänd. Som ni säkert vet, så var det han som var med i svt`s "Dödsklockan" för några år sedan.
Mörlanda Jaktlag. 13 taggar och 244 kilo. De var den med mest taggar under 2009.
Hoppas ni inte glömmer att gå in och kolla när kassören i skötselområdet blir avtackad.
Fick just en inbjudan att skjuta simulator imorgon. De ska bli jättekul. Kostar ju inte så många dyra SKARPA skott då. Hoppas man kan skjuta upp innför höstens älgjakt där, så det inte blir så svårt och krångligt till hösten..

Jag har två idoler här i livet, döm om min förvåning när jag fick höra både Jerry Lee Lewis och Dan Andersson i ett och samma klipp på YouTube.

2 kommentarer:

MrNordik sa...

När ni har så små älgar får ni vackert se till å träna mycke om ni ska lyckas träffa nånting =)

Kvistabo´n. sa...

Så kan det vara MrNordik. Men då ska du veta att 2006 hade vi en tjurstam som var i botten. 20% tjur av vuxna, och en väldigt låg medelålder på dom. Vi har under-06 till -08 bara skjutit pinntjur och haft låg tilldelning på tjurarna. Så jag hoppas och tror att vi är på rätt väg nu. Här går även kvar många tjurar efter jakten som har bättre horn än dessa på bilderna.