onsdag 2 juni 2010

Dubbelgris.

Ibland går allting bättre än man ens kan drömma om.

Efter att jag kom hem vid 22.30 tiden igår, så kom jaktkläderna på snabbt. Strax utanför vårat hus finns ett nysått havregärde som hade varit besökt av gris under den förra natten. Tänkte mig smyga dit och spana lite. Hjortarna gick redan i klövern när jag kom dit. Men jag lyckades smyga fram utan att dom blev störda. Efter att jag kollat på dom en tio minuter hördes att det var något mer i buskarna som var på väg ut. Fick strax efter de syn på en flock med grisar som hade tassat ut på gärdet Det var 6 stycken ganska jämnstora. Hållet var på gränsen, men jag bedömde att jag skulle klara av de. Kornade in på en som stod med perfekt bredsida. Jag lät skottet gå. Grisen markerade dåligt, och hela flocken sprang iväg efter gärdet Efter cirka 80 meter gick den gris jag sköt på i backen. Då stannade alla grisar upp och undrade vad som hände. Under tiden hade jag redan fått in en ny kula i loppet. Så jag kunde inte motstå utan siktade in på en gris till. Även de skottet tog där det var tänkt, och gyltan lade sig efter 15 meter.

Dom trillade med bara 20 meter från varann. Närmast en galt på 50 kg. Gyltan vägde 66 kg. Vikten på den grisen längst bort är hemlig... :-)


Får fortfarande bara vara "arbetsledare" i slaktboden. STORT tack till er alla som inte fick så många timmars sömn inatt.
Ikväll bär det iväg på kurs. Nu ska jag bli en riktig hejare på viltdata.

7 kommentarer:

Anders sa...

GRATTIS!!! Skit roligt när det går så bra!!! Perfekta mat grisar :)

Unknown sa...

Perfekt jo, gratulere med double!

karin sa...

Grattis till dig:)
Grisdubble´!!
Inte illa pinkat..)
Ha det//Karin//

Anders sa...

Grattis!

Sibban sa...

Du väger väll runt 75-80 ? :P... haha MVH /Sibban

Kvistabo´n. sa...

Haha Sivert. Du vann. Min vikt är ca; 75... Hade gött..

Anonym sa...

Gratulerar till den goda jaktlyckan.

/Ola.