fredag 12 juni 2009

Sommartid.

Sommartid. Ja, visst är det härligt. Och då menar jag det här med att ställa om klockan i mars. De har vi här uppe i norden väldigt stor nytta av. Nu är det midnattsol i stora delar av Norrland. Dom som bor där uppskattar säkert "sommartiden" nu. Själv har jag haft svårt för detta "fenomen" sedan det infördes 1980.

Denna bilden är från ett av våra viltvatten. Här synns bara halva dammen. Stenen ni ser mitt i bild, ligger vid "ön". Där fanns för cirka ett hundra år sedan en kälke som satt fast som en karusell, typ som en slänggunga. Några barn fick åka, medans några fick sjuva på. De ska finnas en bild på de som den förste som hade kamera här i byn tog. Får se om jag kan hitta de, så ska jag lägga ut den här. Det var inte lika lätt då att åka till Liseberg som de är idag.. Det är en gammal damm som har funnets så länge jag vet och minns. Det sägs att det ska ha druknat en ko där en gång, så därför kallas den efter det för Kosen.

Här är en bild på ett kul bockhorn. Det var min gammla Golden som hitta det strax bakom vårat hus 1998. Det är alltså ett fallvilt. Jag fick aldrig se denna bock när han var i livet. Nån som har nån idé vad han kan ha drabbats av? Vikten är nu effter tio år i tork, 531 gram. Räcker det till guld? Jag inte gjort något med hornen. Skulle kanske bleka skallen och betsa hornen, men det var ju så här vi fann den.
Fick monterat åtelbelysningen igår. Jag satt och vakade fram till klockan 00.15. Det ser ut att fungera bra. Satte upp den i träd som står 17 meter från spridarn. Den skulle nog stå några meter närmare. Hitta idag en gammal Jaktjournalen från i våras. Dom hade testa just denna belysning. Det tog mindre än 48 timmar innan grisarna var tillbaks där. Blir nog bra, för åteln är just nu bara besökt av grisarna 4 gånger per vecka.

3 kommentarer:

karin sa...

Hej! Jahadu, den har drbbats av nåt alldeles konstigt i allafall, hahaha! Måste vara både hormonrubbningsfel och dåliga gener!! Ha det bäst!

kickie sa...

Förstås bara hormonrubbning, haha, sååå ska det heta!!!

kickie sa...

Trevlig Midsommar!!