fredag 16 oktober 2009

ÄLGjakt i spårsnö.

Tänk vad en vecka i skogen går snabbt ändå. Jag har vart ute ock jagat älg varje dag denna veckan. På månagen sköt vi ju hela våran tilldelning av vuxna djur. En tjur och ett hondjur.

Själv satt jag på detta fina pass, där jag sköt min första älg 1979. Det va en kalv som vägde 70 kg.

Iår hade jag fullt upp med att freda mig från denna galna tupp.
http://kvistabo.blogspot.com/2009/10/spelgalen.html
Han kom redan 06.28 på morgonen. Jag hade glömt att han inte tyckde om färgglad kläder. Jag hade en hundförarväst från Swedteam på mig. Han kom in i passet och hälsade på mig. Jag fick ta honom i "nacken" och bära bort honom en bit. Vid sjuitiden ropade T.A i radion å sa att han hade skjutit en tjur. http://kvistabo.blogspot.com/2009/10/algjakten-2009.html Då jag hörde T.A dåligt, va jag tvungen att gå ur mitt pass med plåttak, för å höra vad han sa. När jag var klar med all radiokomunikation till laget, så kom "tuppfan" fram igen. Han spela för fullt på skjutstödet i en tio minuter innan jag ledsnade upp på honom totalt. De fick bli två nya nacksving. När jag fick tag om halsen på honom igen, och bar ner han för berget, så bad han om nåd. Jag sa att detta skulle du tänkt på tidigare.
Jag fick endast två blåmärke på min högerhand efter detta möte.
På tisdagen var inte tuppen synlig i detta pass....................


På tisdags morgon satt jag å fick se denna fina höstvy.

Satt på eftermiddagen i ett annat pass å fick se en fin vy. TRE fina tjurar i rad. En 6, en 4, och en som hade varit skjutbar, om vi hade haft tjur kvar på tilldelningen. 9-10 taggar va de minst...
Idag har jag vart hos http://bolsegendom.blogspot.com/ å jagat älg i spårsnö.

De är inte många gånger som vi har haft spårsnö i första älgjaktsveckan under de 30 år som jag har jagat älg. Men idag på morgon så kom det ner lite vit puder. De övergick kanska snart i regn, så nu ikväll är allt borta.
Jag va där i onsdags med å jaga. Då såg vi fyra vuxna älgar. Inga idag.
I gårkväll va den store synlig i byn. Har bara hört talas om honom tidigare, men ny fick ja även se denne fina 14 taggare. Skulle vara kul om han lever över jakten.

2 kommentarer:

Boolia sa...

Fattar inte riktigt hur du menar?
Rubriken säger mer att du har varit ute och fiskat ål fast jag vet att vi andra jaga älg.

Kvistabo´n. sa...

Tack för att du kolla va ja har skrevet... Ja har ändrat rubrik nu...