torsdag 4 februari 2010

Grisen - Kvistabo´n 1-0

På onsdagen var det lagom temperatur för att vaka gris. Bara minus 1 grad. Hade lite att fixa med först, men vid 20,30 så var jaktkläderna på och det bar iväg in till åteln. Efter den sista snön som har fallit här så fick jag promenera hela 400 meter, då jag inte vågar försöka med Mazdan den sista biten.När jag hade smygit fram till jaktstugan och rundade knuten på den samma, så såg jag att det var cirka 10 hjortar framme och åt av sockerbetorna. Jag stod still och tittade på dom knappt en minut. Då fick dom helt plötsligt nog och drog till skogs. Då tänkte jag dra mig upp till kojan medans det var tomt på åteln. Jag hann bara fem meter längs stugväggen innan jag fick höra en gris som frustade vid tjäreträdet. Bara att gå ner i knästående och vänta. Satt still så i säkert fem minuter, då jag fick se grisarna att var på väg mot åteln. Det såg ut att vara fem jämnstora. Dom stannade strax utanför belsyningen. Jag tog det lungt och räknade kallt med att en redan var "min". Då fick en av dom nog och vände trynet norr ut, och drog med sig dom andra åt samma håll. Och där satt jag med lång näsa..Var där uppe idag och kollade, men dom hade inte vart tillbaka under natten. Gjorde ett försök att ta bilen ända fram idag, men det gick precis så dåligt som jag trodde. Tur att man även har kompisar utan kamera.

Får se om jag tar en sväng upp till åtel och gör ett nytt försök ikväll. Sänghalmen är ju rätt skön den med..

2 kommentarer:

Boolia sa...

Visst är det roligt att se älgarna ibland.Du vet ju att jag har en 4wd till salu så du kan ta dig fram.Du tar nog grisen nästa gång,lycka till.

Annika sa...

Vad gör du i diket Dan??

Och grisjäveln du letar efter kan jag meddela att han gick över vägen framför min bil vid Svedplan igår. Han hade dessutom en jävla tur för jag var en jäkel på att bromsa å veja....