onsdag 10 februari 2010

Uppdrag.

På tisdagskvällen gjordes ett nytt försök inne vid åteln. Jag var där redan klockan 20.00. Då var det redan fullt med hjortar där som såg ut att må prima av alla sockerbetor. Temperaturen låg på behagliga -3 så jag mådde gott inne i den isolerade vakkojan. Under kvällen så var det även några rådjur framme och åt av betorna.

Vid cirka 22.00 ficka jag höra en grisa inne vid tjäreträdet, som stod och vädrade och frusta. Men de var en blyg gris. Inte förän 22.30 vågade den visa sig. Fick se skuggan av den mellan träden. Sedan gjorde den en sväng och kom ut till vänster om mig. Men som sagt, den var blyg. Han vädrade mot åteln en liten stund, och gick lite fram och tillbaks strax utanför lampans sken. Sedan helt utan nån annledning som jag kan förstå, så vände grisen helt om och stack till skogs igen. Så det blev ingen skottlossning denna gång heller... Jag hade tänkt mig dit ikväll igen, men det är redan -11 här nu, så jag tror jag står över de.

På väg hem från jobbet idag så blev jag stoppad nere i byn av en känd "snöskottare".
Han hade ett erbjudande om ett ett uppdrag. Jag får se om jag anntar den utmaningen. Gör jag de så kan de bli myck att skriva om här på bloggen.

Här är ännu en bild från ett sommrigt Österlen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter som det ändå var en spännande jakt.

Ikväll ska jag också ta mig ut på pass om det inte mulnar på för mkt här nere i skåne.

Skit jakt,

Danne