lördag 5 februari 2011

Felläge.

Lördagen har varit en tuff dag både för Buck och hans husse. Nu när snön äntligen har smält ihop en hel del, hade vi tänkt att ha en trevlig jaktdag på älgkalv. Vi var några tappra som mötte upp i gryningen. Jag släppte Buck i den östra del av jaktmarken, och T.A släppte sin jämte något längre väster ut. De var lite mer snö kvar i skogen än vad jag hade tänkt mig. Söket på Buck var inte särskilt stort under dagen, så det blev för husse att trampa på bra själv istället.

Efter en knapp kilometer så började Buck skalla 200 meter framför mig. Men redan efter en halv minut tystnade han. Kollade på pejlen och såg att han stod kvar på upptaget. Smög mig försiktigt framåt. När jag kom över ett bergskrön fick jag syn på Buck som stod still vid en liten bäck. Jag blev lite fundersam.. Gjorde ett lockande men han kom inte.
Jag gick då raskt fram mot honom. När jag kom fram fick jag se att allt inte stod helt rätt till med honom. Han stod bara på tre ben. När jag var framme hos Buck kollade jag upp hans högra framben. Fick se att det var vinklat cirka 80 grader utåt. Och när jag kännde på benet uppåt bogen förstod jag att det hade hoppat ur led.
Som tur var så fanns det en passkytt bara några hundra meter bort som kom och hjälpte till att bära mina lösa saker medan jag fick bära Buck ur skogen.
Efter att ringt runt till några goda vänner så fick jag tips om en veterinär som hade en liten mottagning i hemmet. Jag tog kontakt med honom och fick komma dit. Han kollade över Buck och trodde att det nog skulle gå att lösa. Efter en spruta som fick Buck att bli rätt så groggy, så lyckades han efter bara tre minuter fixa så att leden hamnade i rätt läge igen.

Tack för att det finns sådan bra hjälp på nära håll. Nu ska bara Buck "nyktra" till, så hoppas vi att det kommer at bli helt återställt. Han blev sjukskriven säsongen ut med 8 kronor om dagen. Men till hösten trodde veterinären att de ska vara full fart på Buck igen. Hoppas de blir så....


Ha nu alla en trevlig lördag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hade han inte väldigt ont när benet var ur led? Stackarn

Kvistabo´n. sa...

Faktiskt så hade han inte ont, eller så ville han inte visa de. Trots att jag klämmde på benet så sa han inget. Just nu mår han bättre. Vill inte gå på de benet, men vem skulle gjort de om de hade vart ur led??

Ola sa...

De lät inte bra, hoppas han blir återställd!