onsdag 14 december 2011

Bevisat.

Naturvårsverket flyttade i helgen två vargar från renbetes området i Idre till Västra Götaland. Dom hade hoppats att dessa, enligt naturvårdsverket så genetisk viktiga vargar, skulle bilda revir i Tivedsskogarna. Dom tycks dock enligt uppgift från länstyrelsens rovdjursspårare redan börjat sin långa vandring tillbaks mot norr.

Man kan ju undra efter helgens smygflytt hur många vargar som naturvårdsverket redan har flyttat, eller satt ut i vårat avlånga land. Nu finns det förvisso ett beslut i regering och riksdag att vi ska ha våra stora rovdjur i Sverige. Jag tror säkert att de skulle gå att ha en stam på några hundra stycken, som hade reglerats genom licensjakt. Men nu när EU har lagt sig i det hela så verkar det som hela rovdjurs politiken har körts i sank.
Naturdemokraterna har nu JO-anmält NV för vargflytten för att dom inte har följt anvisningarna från regering och departdement.
Dom anser att länstyrelsen i Örebro län har avstyrkt flytt till området.
Detta med anledning av att man inte tror att två huvudkriterier för vargflytt kan uppfyllas:
”att lämpliga åtgärder kan vidtas så att berörda kan acceptera utsättningen av varg” samt ”där man har god erfarenhet av samarbete och av att lösa konflikter mellan olika intressen”,
Lånad bild på uppstoppad varg.

1 kommentar:

Anonym sa...

hoppas de stannar i stockholm på vägen norrut //at