fredag 10 april 2009

Älgskit.

I vårat älgskötselområde har vi sedan tio år tillbaka kört med spillningsinventering för att få lite koll på hur många älgar vi har per 1000 ha. Och den ska utföras i påskveckan. Jag har tagit som tradition att göra det på långfredagen. Så gjorde jag även iår. Vi har sju rutor på våra 1050 ha. i vårat jaktlag. De som har flest har 27 rutor på 1650 ha. De beror på att dom har nästan bara skog på sina marker. Våra marker är är brutna med väldigt mycke gärden. Men älgen äter ju på gärdena med..
Tills ikväll är det bara vårat lag och ett grannlag som har inveterat. Det är 8% av hela arealen i skötselområdet. Jag vet ju att det finns många älgar här, men vad tror ni när jag säger att det blir 21,6 älgar per tusen hektar när jag lägger ihop detta. Vi får hoppas att dom andra lagen inte hittar lika många skithögar, för då får vi nog öka avskjutningen till hösten.
Har sett tre tjurar under veckan, och de är inga "fjolingar". Det verkar som att vi lyckats höja åldern på de tjurar som går kvar i skogen, då vi bara har skjutit pinntjurar i tre år.

1 kommentar:

Unknown sa...

jag har kollat min ruta och det gick ej att harva