fredag 24 april 2009

"Man skulle bara jaga å grilla"...

I onsdags kväll så åkte jag in till jaktstugan och satte mig och vaka på den "store" en stund. Va där redan klockan halv åtta. Det var lugnt från griser där. Många morkuller flög över där. Är nog som en kompis sa, att "de va tur att dom införde jaktförbud på dom under sommaren, annars hade vi inte haft så många nu".??

Peter B. ringde och sa att han åker in till sin åtel och sätter sig.

Klockan 21.28 kom det ett kort SMS från honom.
Han ville ha hjälp, för han hade skjutet "en liten"
Jag svarade att jag kommer så fort jag kan.


Som ni ser på bilden här, så va den inte så "liten".. De va ju den störste i vårat lag hittills.. Jag sa redan när jag kom fram till slaktboden att våran våg som går till 100 kilo inte räcker längre.. Och jag hade rätt. Den vägde 102... GRATTIS Peter."Man skulle bara jaga å grilla". Så sa Per Morberg i ett tvprogram en gång. Och han har ju helt rätt. Så därför efter en hård vecka, så har jag letat fram grillen. Ska grilla lite vildgris, och tar en bärs till de.. Ska försöka att få loss betarna på Peters trofe ikväll också.
Och här är dom. Den till vänster är nästan 19 cm. med mitt måttband. Får se till att köpa et nytt. För de är ju ingen som tror på de än då......


För övrigt hopas jag att ni besöker min vän i norr http://jagarjantan.blogg.se/index.html Där blir man lite avis när man ser hennes bilder på de vidder som finns där. Varaslätta är ju noll mot de...Gjorde just ett provmontage på mina små gaddar... Det här är nog lika stort som att skjuta en fyrataggare i norra sverige..

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Ja den var verkligen inte liten. Kul att se att många lyckas just nu. :)
Grattis till Peter!

Magnus, the bloggman sa...

Grattis,Det var ju en fin nasse.

Unknown sa...

tack för att du kom ihåg kameran

Kvistabo´n. sa...

Ja. Och snart kommer din trofe på bild här med..