torsdag 20 januari 2011

Viltmumma.

På onsdagen fick hjortarna lite mumma att tugga på. Tack vare P.B och Oskar B. så har hjortarna nu ett drygt ton med sockerbetor att kalasa på till helgen. De kanske drar dit nån gris också, för det har de inte vart nån synlig på åteln sedan oktober tror jag.

Under onsdagen tycks det även ha passerat en varg genom komunen.. En jobbarkompis är rätt säker på att han såg en mellan Alingsås och Sollebrunn på onsdagsmorgonen. Han sa att de va ett stort djur som klarade att passera Riksväg 42 med bara två "hopp". Knappast en hund som klara en tiometers väg så lätt..

Och idag blev det änndå mer bekräftat när jag fick höra att det hade varit en varg observerad mellan Gråbo och Göteborg i går på dagen. Den hade visat upp sig på endast ett tiotal meter från en kille där nere.

Fick även rapport om en ett slaget rådjur idag.. Men de är förmodligen ett lodjur som har taget de. De kommer mer om de i morgon, och kanske även bild på de..


Idag har det inhandlats en handfull med ficklampor.Har tänkt att försök få bättrat på åtelbelysningen en med lite mer ljus. Jag tycker redan att dom jag satte upp för ett par år sedan redan har mattats betydligt. Och då var de ändå en rätt dyr anläggning..
Är dock lite osäker på hur mycke överspänningen en diodlampa klarar??? Får väl släppa på 12 volt för att testa och eventuellt offra en lampa. Priset var inte högre på dom utan att jag klarar en sådan förlust. :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

En sådan ficklampa har min son. Fick den i julklapp och den lyser väldigt bra och har klarat flera hårda fall i golvet.

Anders sa...

Roligt med betorna men jäkligt tråkigt med varg och lodjur, varg och lodjur har vi inte så ofta här nere.

Unknown sa...

Kan du komma och lösa av mig. Jag har suttit på pass nu sen i onsdags här borta.

Unknown sa...

http://mittjaktlag.se/ Kan detta vara nåt för dig