torsdag 30 december 2010

Slutet.

Ja, nu är slutet nära på 2010. Nu finns det snart bara minnen kvar av året som strax är slut. Under 2010 har det hänt en del. Förra vintern tog jakten slut vid nyår. Fast i januari fick vi skjuta en älg ändå. I februrari va det Vinter OS med stora framgångar för Anna Haag med flera i skidlandslaget. Förövrigt fick man bara drömma om gammla jakter. I mars hade vi årsmöte med älgskötselområdet. Då visades alla älghorn med 8 taggar eler fler upp. Hoppas vi får ser fler på nästa årsmöte. Vid Påsk fick jag nån typ av virus i halsen med hosta som följd. Den höll på tills slutet av sommaren. Men med opererad tumme den 14 april så hade man äntligen tid till vakjakt på gris.
I maj så gick jag och köpte en ny kamera. Det där med att vara sjukskriven hade väl kanske sina sidor. En del va bra. Men ibland blev det lite långtråkigt.
Så man fick kolla in lite Westen Riders. Lite traktorrally hanns också med.

I början av juni fick jag uppleva lite dubbelglädje. Ibland orkade Kvistabo'n upp tidigt. Ibland fick man även gjort lite gymnastik på morgonen. En del gratistilfällen erbjöds också.

I semestermånaden juli fick vara med om några riktigt HETA dagar. Den tredje juli va det åter dags för traktorrally i +30 grader. Efter en vecka ner i Skåne var det gott att komma hem igen.

När så den första riktiga jaktmånaden. augusti, äntligen kom så var det sonens tur att komma till SKOTT.

I sebtember så fick jag vara med om två älgjakter. Den första var när jag var ute en måndag och tränade Buck. Men störst av allt var givetsvis när jag fick den stora äran att få komma till Dödre för jaga älg i en vecka i glada och trevliga vänners lag. I oktober fick vi den första bävern i fälla på våra jaktmarker. En grisjakt hanns också med. Givetvis så jagade vi även älg på dessa breddgrader. På den onsdagen i vecka 41 fick jag göra mitt första eftersök som utsedd eftersöksjägare.
I november, när man trodde att jakten skulle dra igång på allvar, så fick man ett telefonsamtal från en jaktkamrat att han misst sin hund på ett tragiskt sätt.


Och nu i julmånaden, december, har det inte heller blivit några jakter. Det finns snö så att det räcker för flera år nu.
Nu får vi se till att de vilda klara vintern. Tur man har goda vänner som har maskiner att köra in balerna till min åtel, som nu enbart är en foderplats för ett antal dovhjortar.
Dessa gick där idag när jag kom fram dit. Som ni ser så kan man även ligga till bords...

Även vid fågelbordet hammavid går det även denna vinter åt en del mat. Hundratals fåglar varje dag. Plus en fyra, fem rådjur och sex harar på natten. Hitils har det gått åt 60 kg. solrosfrö och cirka 70 kg. havre.

1 kommentar:

Unknown sa...

Jaså du har fått låna datorn nu.Vad matar du hjortarna med,vi har horn på dom som går hos oss. gott nytt år från hede